KARI DAGING (3 KG DAGING)
- Tumis satu cawan minyak masak bersama rempah kasar (kayu manis,bunga cengkih,bunga lawang, cabir dan pelaga hindi)
- Kisar 250gm bawang merah bersama 1 biji bawang putih, 3 inci halia dan sebatang serai.
- Gaulkan 150gm Rempah Kari Daging bersama air, kemudian tumiskan sehingga garing.
- Masukkan santan dan air secukup untuk kuah. Kemudian masukkan juga asam jawa,gula,garam dan ajino moto secukup rasa. Tunggu sehingga mendidih.
- Selepas kuah mula mendidih, masukkan ayam dan tunggu sehingga daging masak.
- Setelah daging masak, asingkan daging tersebut dari kuah dan perlahankan api serta biarkan sehingga kuah itu pecah minyak.
- Selepas pecah minyak, daging boleh dimasukkan kembali ke dalam kuah dan sedia dihidang.
**SELAMAT
MENCUBA**
Tiada ulasan:
Catat Ulasan