KURMA DAGING (3 KG DAGING)
- Tumis satu cawan minyak masak bersama rempah kasar (kayu manis,bunga cengkih,bunga lawang, cabir dan pelaga hindi)
- 3 biji bawang besar bersama 1 biji bawang putih, dan 3 inci halia (separuh dikisar, separuh lagi dipotong halus)
- Gaulkan 150gm Rempah Kurma Daging bersama air, kemudian tumiskan dengan bahan di atas sehingga wangi.
- Masukkan daging tadi. Kemudian, masukkan 1 biji air limau nipis bersama gula dan garam secukup rasa.
- Tunggu sehingga pecah minyak, kemudian masukkan 700 gm santan pekat dan air secukup kehendak untuk kuah.
- Tunggu sehingga daging hampir masak, masukkan 500 gm ubi kentang yang dipotong.
- Masak sehingga mendidih dan daging telah masak.
**SELAMAT
MENCUBA**
Tiada ulasan:
Catat Ulasan